DECEMBER 2, Budapest > Negyed6Negyed7 Fesztivál

Ember a térben! – beszélgetés és drámapedagógiai foglalkozás
December 2., 19h.
Stúdió Galéria, Budapest, VII. Rottenbiller u. 35.
http://negyed6negyed7.com/event/ember-a-terben/

Lehúzott redőnyök, üres kirakatok, betört ablakok, bezárt tátongó terek. Bár sok fotós kedvelt témái ezek, mégis pazarlóan sok hasonlóval találkozhatunk Budapesten. Milyen hatással van ez a város, s az ott lakók életére? Mit gondolnak erről az okosok, s mit jelentenek számunkra ezek a helyek? Milyen megoldásokat találtak a problémára külföldön, s milyen lehetőségeink lehetnek idehaza? Mi a mi felelősségünk? VI-VII. kerületi fotókkal bevilágított teremben beszélgetünk egy környezetpszichológussal, egy urbanistával, egy fotóssal, s egy rendezővel ember és tér viszonyáról. Az este második felében pedig drámapedagógiai foglalkozáson vehetünk részt a képekkel átitatott falak között, együtt kísérletet téve az elhagyott terek életre keltésére, miközben mi magunk is beleolvadunk a fényből rakott épületek szövetébe.

Vendégeink lesznek:
Dr. Dúll Andrea, az ELTE Gazdaság- és Környezetpszichológia Tanszékének tanszékvezetője, A környezetpszichológia alapkérdései, Helyek, tárgyak, viselkedés című könyv szerzője.
Polyák Levente, urbanista, kutató, kritikus. A budapesti Kortárs Építészeti Központ kuratóriumának, s a LAKATLAN csapatának tagja.
Fekete Anikó, a Károli Gáspár Református Egyetem Színháztudomány, és az ELTE ének-zene karvezetés szakos hallgatója, a MégIs Társulat rendezője.

FB EVENT: http://on.fb.me/17zVEob

This entry was posted in Events. Bookmark the permalink.